Feestjes

Op deze pagina vind je beschrijvingen van feestjes die ik met veel plezier gegeven heb en graag voor je wil verzorgen. In overleg zijn ook andere feestjes mogelijk. Het gaat erom dat je een feestje hebt dat bij jou past.

SPELONK is aangesloten bij de pool van Natuur is een Feest. Voor feestjes die geboekt zijn via  Natuur is een Feest kan ik – bij ziekte – proberen vervanging te regelen. Ook zijn via Natuur is een Feest feestjes in andere delen van Nederland mogelijk.  logo-def klein

Voor alle feestjes geldt: we zijn buiten en kunnen vies worden. Trek oude, warme kleren en stevige schoenen aan. En vergeet je regenjas niet, dan blijft het in de meeste gevallen droog.

Voor grotere groepen is het – via Natuur is een Feest – mogelijk om samen met de begeleiders van de groep een feestje samen te stellen en dat feestje gezamenlijk uit te voeren.

Voor de prijzen hanteer ik – met uitzondering van de kabouterspeurtocht –  de standaard van Natuur is een Feest.

Per 1 januari 2020:

Feestje 1,5 uur: €110,00 voor maximaal 10 kinderen, extra kinderen € 10,00 per kind

Feestje 2 uur: €125,00 voor maximaal 10 kinderen, extra kinderen € 10,00 per kind

Met een Wageningenpas kun je 10% korting krijgen, wanneer je geen gebruik maakt van de bemiddeling en zekerheid van Natuur is een Feest. Deze pas kun je kopen voor €10,00, daarvoor hoef je geen inwoner van Wageningen te zijn.

Kabouterspeurtocht

IMG_1823

Duur:                        1,5 – 2 uur

Leeftijd:                     kleuters

Aantal kinderen:     Maximaal 7, ik adviseer  leeftijd van de jarige + 1

Prijs:                          € 80,00

Plaats:                       in overleg bijvoorbeeld omgeving De Beken (Renkum), De Born (Bennekom), Bosbeek

Dit feestje bestaat uit een speurtocht langs 10 kabouters die in het bos staan. Elke kabouter nodigt de kinderen uit voor een spelletjes of korte opdracht. De spelletjes zijn afgestemd op het seizoen, het gebruik van verschillende zintuigen en de leeftijd van de kinderen.

Inclusief kabouterkoekje, limonade en een herinnering uit het bos.

Wolvenfeestje

Naamloos

Duur:                         circa 2 uur

Leeftijd:                     circa 7-9 jaar

Aantal kinderen:      maximaal 12

Plaats:                        Laarsenberg bij Rhenen of een bos naar keuze omgeving Wageningen

Dit feestje bestaat uit een speurtocht met spelopdrachten die geïnspireerd zijn op het leven van de wolf. Wolven zijn roedeldieren die moeten samenwerken om een prooi te kunnen vangen. De spelletjes worden dan ook als groep uitgevoerd.

Het wolvenfeestje is een actief feestje dat ook prima in de winter gehouden kan worden.

Eekhoornfeestje

plaatje cursus Susan van kempen kopie

Duur:                         circa 2 uur

Leeftijd:                     6-12 jaar

Aantal kinderen:      maximaal 12

Plaats:                        Natuurgebied omgeving Wageningen

Dit feestje bestaat uit een speurtocht met spelopdrachten die geïnspireerd zijn op het leven van de eekhoorn. We nemen een kijkje in de boomkronen, zoeken voedsel, eten als een eekhoorn, ontlopen onze vijanden en zoeken plekken om te wonen. De speurtocht duurt ongeveer een uur en kan worden uitgebreid met het zelf bouwen van een eekhoornnest/hut en/of actieve spelen. Dit feestje kan in alle jaargetijden, maar is in de herfst het leukst omdat eikels en beukennootjes dan ruim in het bos voorradig zijn.

Op verzoek kan ook ook een ander dier het thema zijn.

Heksenfeest of tovenaarsfeest

Duur:                         circa 2 uur

Leeftijd:                     6-12 jaar

Aantal kinderen:      maximaal 12

Plaats:                        Natuurgebied omgeving Wageningen

Tijdens dit feestje oefenen kinderen vaardigheden van een heks of tovenaar. Wat kun je eten? Hoe hoor je dieren ’s nachts naderbij komen? Hoe maak je een toverdrank? Opdrachten zijn afgestemd op leeftijd en seizoen. De winter is minder geschikt voor dit feestje.

Kunstfeestje

SAM_3586_ineke kopie

Duur:                         circa 2 uur

Leeftijd:                     6-12 jaar

Aantal kinderen:      maximaal 12

Plaats:                        Natuurgebied omgeving Wageningen

Met wat boomschors, blad en steentjes verandert een pad in een rivier met boten. Gekleurde bladeren, bessen, eikels en kastanjes zijn fantastisch materiaal om een mozaïek mee te maken. Tijdens dit feestje gaan we struinen op zoek naar materiaal en een mooie plek voor een kunstwerk in de natuur. Natuurlijk gaan we het kunstwerk ook maken en krijg  je een foto als herinnering.

Beestjes

Duur:                         circa 2 uur

Leeftijd:                     6-10 (12) jaar

Aantal kinderen:      maximaal 12

Extra optie:              voor  € 2,50 per kind een eigen loeppotje mee naar huis

Plaats:                        Natuurgebied omgeving Wageningen

Het is bos is vol met beestjes, maar je ziet ze niet zo gemakkelijk. We gaan daarom op zoek naar kleine kriebelbeestjes in en onder door hout en foto’s van dieren die in het bos leven, maar zich niet zo gemakkelijk laten zien. We maken een schuilhut en spelen spelletjes waarin dieren een rol spelen. Afhankelijk van jaargetijde, weer en plaats kunnen we op zoek naar nestholtes van vogels, slangen, rupsen en spinnen of wild speuren vanuit een wildobservatiepost.

Natuurspelen

Duur:                         circa 2 uur

Leeftijd:                     6-12 jaar

Aantal kinderen:      maximaal 12

Plaats:                        Natuurgebied omgeving Wageningen

Sluipen als een vos, motten vangen als een vleermuis, speuren naar dingen die echt niet in het bos thuis horen of als een wijze boswachter de bomen van je bos onderzoeken. Er zijn heel veel spelen in het bos mogelijk, waarbij je actief bezig bent en ook nog iets van de natuur leert. Voor dit feestje ga ik op zoek naar spelen die bij de leeftijd en interesse van de kinderen passen. Actief of iets rustiger, uitdagend en stoer of stevig met de voeten op de grond. Dat mag je zelf aangeven.

Feestje in het donker

Duur:                        circa 2 uur

Leeftijd:                    8-12 jaar

Aantal kinderen:    maximaal 12

Plaats:                       in overleg, in park of bos met toestemming van eigenaar.

In het donker naar buiten gaan heeft een bijzondere aantrekkingskracht voor kinderen. Op je ogen kun je niet zomaar vertrouwen, dus gaan we spelen met gehoor, geur en wat je nog wel kunt zien. Een speurtocht met vertrek in de schemering, spelen op een vaste plek, een nachtdier als thema behoren tot de mogelijkheden. Meest geschikt in de periode dat de klok wintertijd aangeeft.

Escapewood             NIEUW!

Duur: 2 uur

Leeftijd: 10-12 jaar

Aantal kinderen: 2 groepjes van 3-4 kinderen. Meer kinderen mogelijk als de ouders zo nodig kunnen helpen met het uitdelen van hints.

Plaats: bos omgeving Wageningen

In het bos ben je vrij en laat je je niet opsluiten. Geïnspireerd door escaperooms heb ik een escaperoomspel voor in het bos gemaakt. Codes kraken en natuurpuzzels oplossen met materialen die je in het bos tegenkomt. Zo krijg je aanwijzingen voor het zoeken van een schat. Lukt het jullie om binnen de tijd van het feestje de schat te vinden? Leuk feestje voor kinderen die graag zelfstandig aan het puzzelen en speuren gaan.

2 gedachtes over “Feestjes

 1. Goede avond

  Mijn zoon wordt binnenkort 6 en wij willen graag buiten in de natuur een vieren. Wij zijn met 8-9 Kinderen. Is dat op deze moment ment mogelijk met Corona ???

  Groeten

  Juliane

  Like

  1. Beste Juliane,
   Je mag op dit moment met een groep van 4 mensen buiten zijn waarbij je kinderen tot en met 12 jaar niet hoeft te tellen. Dat betekent dat ik gewoon feestjes geef als er twee ouders meekomen. De volwassenen houden afstand en als ik materiaal gebruik, maak ik dat extra schoon. Ik volg de richtlijn van Natuur is een Feest om de groep niet groter te maken dan 10 kinderen. Ik doe niets met eten en drinken, maar laat de ouders wel iets meenemen voor de pauze.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s