Wie is SPELONK?

SPELONK is een intiatief van Ineke Jansonius.inekeportret

Ik vind het fijn om de natuur in te trekken en daar te genieten van wat ik tegenkom. Mooie bloemen, lekkere geuren, de wind door je haren en dieren op onverwachte plaatsen. Dit doe ik het liefst samen met anderen. Na een jarenlang lidmaatschap van de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) en inventariseren voor het FLORON (Stichting Floristisch Onderzoek Nederland) ben ik lid geworden van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid). Bij IVN Ede heb ik veel ervaring opgedaan met de natuur in trekken met kinderen in de basisschoolleeftijd: schoolwandelingen met groep 3-6, bosleskist met groep 7, knotten met groep 8, kabouterspeurtochten voor groep 1-2, waterbeestjes vangen met kinderen van 7-12 jaar en vele activiteiten met de jeugdclub voor 8-12 jaar. Daarnaast heb ik diverse natuurfeestjes georganiseerd voor mijn eigen kinderen.

Ik vind het heel leuk om samen met kinderen ontdekkingen te doen en ze te laten genieten van spel in het bos, op de hei of in de uiterwaarden.

Na en naast dit vrijwilligerswerk wil ik mijn ervaring graag – tegen betaling – inzetten voor (verjaardags)feestjes en buitenactiviteiten voor de BSO. Hiervoor heb ik mij aangesloten bij Natuur is een Feest (www.natuuriseenfeest.nl)