Peuters in het wild

 Peuters in het wild is een landelijk project van Natuur is een Feest. Door heel Nederland worden natuuractiviteiten voor peuters en hun (groot)ouders georganiseerd. Voor wie samen met andere peuters en hun (groot)ouders wil genieten van het bos of een stimulans nodig heeft om naar het bos te gaan met zijn/haar peuter.

IMG_9868Elke ochtend heet Mina Muisje de kinderen welkom. We starten met een verhaal, gedicht of liedje als inleiding op het thema van de morgen. Daarna gaan we een paar activiteiten doen die passen bij het thema en het seizoen. Denk aan diertjes zoeken, luisteren naar de vogels, toversoep maken, een huisje bouwen voor de diertjes of de kleuren van de regenboog zoeken. We gebruiken zoveel mogelijk materiaal uit het bos of park. Elke morgen houden we pauze met fruit en drinken en sluiten we af met een liedje. Er is altijd ruimte voor vrij spel.

Ik vind het prettig om een aantal weken met eenzelfde groep te werken. De kinderen raken dan vertrouwd met de plek, met mij en het ritme van de morgen. Ook leer je de andere ouders beter kennen. 

Ik laat me inspireren door de natuur zoals die op dat moment is. Ik neem de vrijheid thema’s zo nodig aan te passen.

In 2023 is er Peuters en Kleuters in het Wild op Goede vrijdag (7 april) en de eerste zaterdag van de maanden mei t/m november (waarschijnlijk m.u.v. augustus). Nadere info volgt.

De paasochtend is vol. Bij voldoende belangstelling komt er een tweede ronde van 14.30-16.00 uur. Kun je alleen ’s ochtends? Meld je gewoon aan, misschien kan iemand ruilen of komt er een plekje vrij.

Peuters in het Wild is op woensdagmorgen, data nog te bepalen tussen Pasen en half november.

Losse deelname kost € 9,00 per kind per keer. Kom je vaker of met meer kinderen, dan krijg je korting (zie tarieven).

Voor inwoners van Wageningen met een minimuminkomen is een bijdrage uit het Ik doe mee fonds mogelijk.

Met een Wageningenpas krijg je 10 % korting.wageningenpas

 

De (groot)ouders blijven verantwoordelijk voor hun kind. Baby’s zijn welkom als je ze gemakkelijk in wagen of draagzak mee kunt nemen. Voor een baby hoef je niet te betalen.

Het maximum voor een peuterochtend is 8 kinderen, voor peuters en kleuters 10 kinderen. Een ochtend gaat door zodra er 4 inschrijvingen zijn. Peuters zijn bij mij kinderen van 2 of 3 jaar. Kinderen tussen 1,5 en 2 jaar mogen meedoen als zij zelf 500 meter kunnen lopen en je het niet erg vindt dat zij niet alle opdrachtjes zullen begrijpen en dan hun eigen scharrelavontuur aangaan.

Je kunt je inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Met een groep kun je ook een andere dag of tijd met mij afspreken. Je betaalt dan 50 euro voor een groep tot en met 6 kinderen en 7,50 euro voor ieder extra kind. De groep moet minimaal 1 volwassene per 2 kinderen tellen en ook hier blijf je verantwoordelijk voor de kinderen in de groep.

Voor kinderopvang met inzet van eigen begeleiders is een afspraak op maat mogelijk. Thema in overleg. Klik hier voor een infobrochure

Peuters in het Wild Wageningen_09032023

Vragen? Wil je bericht van de start van een nieuwe cursus? Stuur een mail naar spelonknatuurbeleven@gmail.com of bel 06 123 25 994

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s