Peuters in het wild

 Peuters in het wild is een landelijk project van Natuur is een Feest. Door heel Nederland worden natuuractiviteiten voor peuters en hun (groot)ouders georganiseerd. Voor wie samen met andere peuters en hun (groot)ouders wil genieten van het bos of een stimulans nodig heeft om naar het bos te gaan met zijn/haar peuter.

IMG_9868Elke ochtend heet Mina Muisje de kinderen welkom. We starten met een verhaal, gedicht of liedje als inleiding op het thema van de morgen. Daarna gaan we een paar activiteiten doen die passen bij het thema en het seizoen. Denk aan diertjes zoeken, luisteren naar de vogels, toversoep maken, een huisje bouwen voor de diertjes of de kleuren van de regenboog zoeken. We gebruiken zoveel mogelijk materiaal uit het bos of park. Elke morgen houden we pauze met fruit en drinken en sluiten we af met een liedje. Er is elke morgen ruimte voor vrij spel.

Ik vind het prettig om een aantal weken met eenzelfde groep te werken. De kinderen raken dan vertrouwd met de plek, met mij en het ritme van de morgen. Ook leer je de andere ouders beter kennen. 

Ik laat me inspireren door de natuur zoals die op dat moment is. Ik neem de vrijheid thema’s zo nodig aan te passen.

Na de zomervakantie komt er een nieuw programma Peuters (en Kleuters) in het Wild. Zo nodig pas ik de groepsgrootte aan als volwassenen nog 1,5 meter afstand moeten houden.

Losse deelname kost € 7,50 per peuter per keer. Een strippenkaart voor 3 keer is €20,00.

Voor inwoners van Wageningen met een minimuminkomen is een bijdrage uit het Ik doe mee fonds mogelijk. Met een Wageningenpas krijg je 10 % korting.

Schermafbeelding 2017-03-30 om 14.40.33

De (groot)ouders blijven verantwoordelijk voor hun kind. Baby’s zijn welkom als je ze gemakkelijk in wagen of draagzak mee kunt nemen.

Het maximum voor een peuterochtend is 8 kinderen, voor peuters en kleuters 10 kinderen. Een ochtend gaat door zodra er 3 inschrijvingen zijn. 

Je kunt je inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Met een groep kun je ook een andere dag of tijd met mij afspreken. Je betaalt dan 45 euro voor een groep tot en met 6 kinderen en 7,50 euro voor ieder extra kind. De groep moet minimaal 1 volwassene per 2 kinderen tellen en ook hier blijf je verantwoordelijk voor de kinderen in de groep.

Voor kinderopvang met inzet van eigen begeleiders is een afspraak op maat mogelijk. Thema in overleg. Klik hier voor een infobrochure

Peuters in het Wild Wageningen_318082017

Vragen? Wil je bericht van de start van een nieuwe cursus? Stuur een mail naar spelonknatuurbeleven@gmail.com of bel 06 123 25 994

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s